.
.
.
.
.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας στους συνταξιούχους

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) αργά σήμερα το απόγευμα κατά την συνεδρίαση του με πρόεδρο την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ειρήνη Σταυρουλάκη, συζητήθηκε το αν είναι συνταγματική ή όχι η κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 που έγιναν με το «νόμο Κατρούγκαλου» και εάν όντως έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις για το επίμαχο θέμα μεταξύ του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

5ο ΓΕΛ Καρδίτσας: "Μια εμπειρία ανθρωπιάς και μάθησης"

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης ‘’Εθελοντισμός και Κοινότητα’’ που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, διδακτική επίσκεψη στο Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από αντιπροσωπεία εθελοντών μαθητών της Β΄ Τάξης του σχολείου μας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κα Λάντζου Αικατερίνη και κα Λάππα Αλεξία.

Β. Τσιάκος στο Δ.Σ.: Η ύπαρξη Ιερού Ναού στο στρατόπεδο Λουμάκη θα λειτουργήσει προσθετικά για την περιοχή

Δεν τίθεται κανένα θέμα υπαναχώρησης της Δημοτικής Αρχής, στην προοπτική κατασκευής Ιερού Ναού στο πρώην στρατοπέδο Λουμάκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο.

Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας

Υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ του Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου και των τελικών αναδόχων, οι δημόσιες συμβάσεις που αφορούν σε εγκεκριμένα έργα του Δήμου Αργιθέας με πιστώσεις που προέρχονται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

UEFA σε ΕΠΟ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη της Εθνικής

Άκυρος ο συναγερμός που είχε «χτυπήσει» από το μεσημέρι με την πληροφορία που μεταδόθηκε στον ελληνικό Τύπο για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των ανδρών για τον τελικό πρόκρισης των playoffs Euro 2024 με την Γεωργία στην Τιφλίδα.

Τέιλορ Σουίφτ: Απάτη 1 εκατομμυρίου λιρών με μαϊμού εισιτήρια για συναυλίες της

Χιλιάδες θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ φαίνεται πώς έχουν πέσει θύματα απάτης, αφού τους πούλησαν μαϊμού εισιτήρια για την περιοδεία «Eras» με τους απατεώνες να υπολογίζεται ότι έχουν κερδίσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες.

Πληροφορία για θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή

Κεραυνός εν αιθρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέφερε η ιστοσελίδα dikisports, η οποία επικαλείται το International Testing Agency που εδρεύει στην Ελβετία (Λωζάνη).

Δημήτρης Ν. Κορομπίλιας: "Αναθεώρηση Γ.Π.Σ. Καρδίτσας. Αν όχι τώρα, πότε;"

 
Τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν τα κατευθυντήρια σχέδια που σκοπό έχουν την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη τόσο του αστικού όσο και του εξωαστικού χώρου. Τόσο τα ΓΠΣ όσο και τα ΣΧΟΟΑΠ προσδιορίζουν το αναπτυξιακό προφίλ, τα οικιστικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ