Συνάντηση Αγοραστού με μέλη του σωματείου της ένωσης τεχνικών ΔΕΗ για τα υδροηλεκτρικά έργα στη Μεσοχώρα
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Θεσσαλία
- Εκτύπωση
Την επιθυμία των εργαζομένων της ΔΕΗ για την άμεση λειτουργία των υδροηλεκτρικών έργων στη Μεσοχώρα εξέφρασαν μέλη του σωματείου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Στη συνάντηση τα μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ ανέπτυξαν τα οφέλη από την λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Μεσοχώρας αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την οικονομία από τη μη λειτουργία του. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο όλους τους ωφελεί και δεν βλάπτει κανένα. Ωφελεί το περιβάλλον, την εθνική οικονομία, τον τουρισμό, ολόκληρη την εκεί περιοχή, αλλά και βοηθά στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων. Το νερό είναι το blue chip της εποχής μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουμε από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την Ελληνική Δικαιοσύνη το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα. Το έργο αυτό είναι έτοιμο και με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορεί να λειτουργήσει.. Ακόμα και η μελέτη για την περιοχή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ολοκληρωθεί. Πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκα για το θέμα αυτό και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο. Πλέον η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλοθι για να καθυστερεί. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία. Αν δεν προχωρήσει το έργο αυτό η ΔΕΗ θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα καθώς θα πρέπει να εγγράψει στον ισολογισμό της ζημίες 511 εκατ. ευρώ, όση δηλαδή η παρούσα αξία των έργων που έχουν γίνει εκεί. Είναι προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, αλλά και του ενεργειακού ισοζυγίου στη χώρα, καθώς πρέπει να είμαστε αυτάρκης σε ενέργεια και όχι να κάνουμε εισαγωγές.
Γιώργος Φώλιας: «Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα της Μεσοχώρας. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσεις το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο διότι θα βοηθήσει και στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά θα συνεισφέρει και στη ΔΕΗ και στο κράτος πάνω από 40 εκατ. ευρώ».
Όπως έγινε γνωστό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας για το ζήτημα αυτό.