Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Δικαστική προσφυγή από μερίδα εργαζομένων σε νοσοκομείο Καρδίτσας, Κ.Υ. και Τ.ΟΜ.Υ. Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Την νομική οδό επιλέγει για να διαμαρτυρηθεί αλλά και να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μερίδα εργαζομένων σε νοσοκομεία Καρδίτσας, Κέντρα Υγείας του νομού και Τ.ΟΜ.Υ..
Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο εκπρόσωπος αυτών κ. Σωτήρης Τσιώλης, στέλεχος της Διοικητικής Υπηρεσίας, μας ενημέρωσε πως, ήδη το νομικό γραφείο, που έχει αναλάβει την υπόθεση, συντάσσει τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν τα προβλεπόμενα βήματα. Το πρώτο εξ αυτών θα είναι η υποβολή εξώδικων προς τις διοικήσεις και ακολούθως η προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.
Θυμίζουμε πως από 1η Σεπτεμβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και σε διαφορετική περίπτωση τίθενται σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές. Η προοπτική αυτή, όπως απάντησε ο κ. Τσιώλης δεν πτοεί τους εργαζόμενους και επισήμανε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, δεχόμενοι αρχικά την αναστολή αλλά όχι την υποχρεωτικότητα.
Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας τα άτομα που αντιτίθενται ανοιχτά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι περίπου 120 με τα περισσότερα εξ αυτών στο νοσοκομείο και αρκετά σε Κέντρα Υγείας και Τ.ΟΜ.Υ.. Διευκρίνισε πως περίπου το 10% είναι γιατροί, ένα 20% με 25% διοικητικοί και παραϊατρικό προσωπικό και οι υπόλοιποι ανήκουν στο νοσηλευτικό τομέα.
Δεν είμαστε, τόνισε, κατά των εμβολιασμών. Είμαστε όμως κατά της υποχρεωτικότητας, του εκβιασμού που εμπεριέχει και του φόβου που δημιουργεί στους εργαζόμενους. Τους ίδιους εργαζόμενους που με ελάχιστα μέσα σήκωσαν το βάρος της πανδημίας. Που τους χειροκροτούσαν όλοι και τώρα η κυβέρνηση βάλλει εναντίον τους.
Εκτός, πρόσθεσε, δίνοντας και μία άλλη διάσταση του θέματος, αν πάνε σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και επιλέγουν να το φορτώσουν στους εργαζόμενους. Να υποστηρίξουν δηλαδή ότι λόγω της άρνησης εμβολιασμού και των αναστολών, μειώνεται το προσωπικό και πάμε σε συγχωνεύσεις.
Καταλήγοντας ο κ. Τσιώλης υπογράμμισε ότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που δεν συνηγορούν υπέρ της υποχρεωτικότητας που, εκτός των άλλων είναι και αντισυνταγματική. Και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες για το εμβόλιο και είναι σε πειραματικό στάδιο, πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, να μεταδώσουν, να νοσήσουν και να καταλήξουν.
Τέλος, σημείωσε ότι ενώ εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς που λόγω της φύσης της δουλειάς τους πάντα προσέχουν, παραλείπεται σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή.
Π.Κ.