Παράταση υποβολής προσφορών για το κλειστό αρδευτικό Ταυρωπού - Κοντά 2 εκατ. κυβικά ημερησιώς φεύγουν από τη λίμνη Πλαστήρα Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Αγροτικά
- Εκτύπωση
Με έγγραφο που στάλθηκε από την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποιήθηκε στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού πως παρατάθηκε η χρονική διάρκεια υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το κλειστό δίκτυο Ταυρωπού, μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι.
Αυτή την ενημέρωση είχε το KarditsaLive.Net από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, μετά από σχετικό ερώτημα που του έθεσε. Θυμίζουμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ και πως η προηγούμενη ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών ήταν η 15η Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκινό το έγγραφο δεν περιέχει κάποια αιτιολόγηση για την ολιγοήμερη παράταση.
Από κει και πέρα απαντώντας σε ερωτήματά μας σχετικά με την παροχέτευση νερού από την λίμνη Πλαστήρα, επισήμανε ότι λόγω των θερμοκρασιών και του ελλείμματος που παρουσιάστηκε στα καταληκτικά σημεία κυρίως στον Δήμο Παλαμά αλλά και στη Λάρισα, από την περασμένη Δευτέρα 15 Ιουλίου το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο δουλεύει σε φουλ ρυθμούς και παροχετεύονται 1.920.000 κυβικά ημερησίως. Είναι ποσότητες τονίζει μεγάλες, αλλά υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας καθώς ο καιρός δεν βοηθάει να τηρήσουμε τον αρχικό.
Τόσο ο Ιούνιος, όσο και το πρώτο μισό του Ιουλίου, προσθέτει, ήταν πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες και ευελπιστούμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να πάμε σε φυσιολογική παροχέτευση υδάτων.
Πάντως μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη παροχέτευση, από το απόγευμα θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 120.000 κυβικά, με στόχο να έχουμε επιπλέον μείωση από την Δευτέρα.
Την δεδομένη χρονική στιγμή, τονίζει ο κ. Μαρκινός, η στάθμη της λίμνης βρίσκεται στα 788,20 μέτρα με το οικολογικό όριο να έχει οριοθετηθεί στα 784. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 80 εκατ. κυβικά συμπεριλαμβανομένης της ύδρευσης.
Η προσπάθεια, καταλήγει, θα επικεντρωθεί και στο να διαφυλαχθεί το όριο που είναι απαράβατος όρος και να γίνει οικονομία αποθεμάτων και να μην κινδυνεύσουν καλλιέργειες.
Π.Κ.