Σε σύγχυση η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Άρθρα
- Εκτύπωση
Σε σύγχυση (το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί) για άλλη μια φορά δείχνει να βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως δείχνει και η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (4/2) σχετικά με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Όπως φαίνεται στην ανακοίνωσή της ακόμα αγνοούνται βασικά ζητήματα όπως η βαρύτητα των έκτακτων δελτίων που εκδίδει κατά περιόδους η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάνει λόγο για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα κάτι που φυσικά ΔΕΝ ισχύει όπως μαρτυρά και η ιστοσελίδα της ΕΜΥ που μιλά για επιδείνωση του καιρού (σχετική φώτο πλάι)
Και αν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε θα το περνούσαμε χωρίς σχολιασμό ωστόσο έχει επαναληφθεί ξανά και ξανά κάτι που δείχνει πως μάλλον βρίσκονται σε σύγχυση οι συντάκες των ανακοινώσεων μη δυνάμενοι να κατανοήσουν τις διαφορές (αλλά και την κρισιμότητα) του πότε εκδίδει η Ε.Μ.Υ. δελτίο επιδείνωσης και πότε εκδίδει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων. Φυσικά για την κλίμακα προειδοποίησης που εμπεριέχεται σε κάθε έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. είτε επιδείνωσης είτε επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ούτε λόγος....
Το φαινόμενο οφείλουμε να πούμε ότι δεν τωρινό αλλά συνέβαινε και τα προηγούμενα έτη δείχνοντας ότι η πολιτική προστασία πάσχει καθώς δεν είναι κατανοητά βασικά πράγματα που όμως έχουν να κάνουν με την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών (σε επίπεδο Θεσσαλίας).
Την ώρα που θα έπρεπε να επιζητά την εκτενέστερη ανάλυση του κάθε έκτακτου δελτίου για το ανάγλυφο της περιοχής ευθύνης της (νησιωτικά, πεδινά, παραθαλάσσια, ορεινά τμήματα) είτε ζητώντας μέσω της της ίδιας της Ε.Μ.Υ. αναλυτικότερες πληροφορίες είτε μέσω συνεργαζόμενου ιδιώτη μετεωρολόγου (ας έχουμε ένα λιγότερο συνεργάτη στο γραφείο τύπου) αναλώνεται σε ανακοινώσεις που "βγαίνουν για να βγουν" και μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τόσο τους πολίτες όσο και τους υπόλοιπους φορείς πολιτικής προστασίας.
Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα κατανοήσουν ότι η πολιτική προστασία δεν αντέχει "ερασιτεχνισμούς" και αυτό χωρίς να χρειαστεί να συνδυαστεί με ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα από φυσικά φαινόμενα.
KarditsaLive.Net