Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μπαγκλαντές Γ. Κωτσού με την Πρέσβη του Μπαγκλαντές
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Πολιτικά
- Εκτύπωση
Την Πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μπαγκλαντές κ. Γεώργιος Κωτσός και η Γραμματέας κυρία Αγγελική Δεληκάρη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα συνεργασίας των δύο χωρών και τρόποι ενίσχυσης αυτής, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.
Ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μπαγκλαντές κ. Γεώργιος Κωτσός, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις εξελισσόμενα καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς κατασκευών/υποδομών, ναυτιλίας, γεωργίας και αλιείας. Από τη μεριά της κ. Αγγελική Δεληκάρη σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει χώρα υποδοχής για φοιτητές από το Μπαγκλαντές βοηθώντας έτσι στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιστημόνων σε τομείς όπως η υγεία, τα οικονομικά και η τεχνική εκπαίδευση.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν στο σημαντικό ζήτημα των μεταναστευτικών ροών από το Μπαγκλαντές προς την Ελλάδα, μιλώντας από τη μία για την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού από το Μπαγκλαντές στην χώρα μας και από την άλλη για τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται από αμφότερες χώρες στο πεδίο του μεταναστευτικού.
Η Πρέσβης, κυρία Nahida Rahman Shumona, υπογράμμισε ότι οι ιστορικοί δεσμοί του Μπαγκλαντές με την Ελλάδα, που χρονολογούνται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι πολύ σημαντικοί για το λαό του Μπαγκλαντές, καθώς μέχρι και σήμερα θεωρείται ήρωας με προσφιλή στον κόσμο χαρακτηριστικά και η Ελλάδα πρότυπο δημοκρατίας και διαφύλαξης πολιτικών δικαιωμάτων.
Η κ. Nahida Rahman Shumona ζήτησε μάλιστα, υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας και της γεωργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στην Ελλάδα, ως πυλώνα σταθερότητας στη Μεσόγειο με δυνατότητες που την αναδεικνύουν σε παράγοντα καίριας γεωστρατηγικής σημασίας.
Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ., Γ. Κωτσού