Καρδίτσα: Επί της οδού Κουμουνδούρου συνεχίζεται το έργο αποκατάστασης των πεζοδρομίων (+Φωτο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση

Στο τμήμα της οδού Κουμουνδούρου από τη διασταύρωση με την οδό Θεσσαλιώτιδος έως τη διασταύρωση με την οδό Γιαννιτσών εξελίσσονται από το πρωί της Δευτέρας (10/3) οι εργασίες της εργολαβίας «Αποκατάσταση ζημιών σε πεζοδρόμια και κοινοχρήστους χώρους στην πόλη της Καρδίτσας λόγω της θεομηνίας της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020»
Τα μηχανήματα του αναδόχου έχουν ξεκινήσει το σπάσιμο των παλιών πλακών στα πεζοδρόμια ενώ για τις ανάγκες του έργου έχει απαγορευθεί από σήμερα και ως 11 Απριλίου η κυκλοφορία στα εξής τμήματα:
-επί της οδού Κουμουνδούρου, μεταξύ των οδών Θεσσαλιώτιδος και Γιαννιτσών και
-επί της οδού Μακεδονία, μεταξύ των οδών Ηρ.Πολυτεχνείου και Κουμουνδούρου, για εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των πλησιέστερων κάθετων οδών και από τις διασταυρώσεις από τις οποίες επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας.
Σημειώνεται πάντως ότι η διακοπή των εργασιών της εργολαβίας στο τέλος του καλοκαιριού και για 5 περίπου μήνες έχει «παρενέργειες» καθώς υπάρχουν παράπονα από καταστηματάρχες ότι τη χρονική περίοδο που ξεκινούν οι εργασίες είναι ένα διάστημα που οι ίδιοι ανέμεναν αύξηση της κίνησης και οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που θα είχαν αν οι εργασίες ξεκινούσαν τον Ιανουάριο όπως είχαν την αρχική ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι πλην των οδών Φλωράκη- Κουμουνδούρου, Αβέρωφ και Ηρ. Πολυτεχνείου και της πλατείας έναντι του στρατοπέδου Λουμάκη που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο έργο «Αποκατάσταση ζημιών σε πεζοδρόμια και κοινοχρήστους χώρους στην πόλη της Καρδίτσας λόγω της θεομηνίας της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020» περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια των, Μ. Αλεξάνδρου, Δ. Λάππα, Παλαιολόγου, Διάκου, Καποδιστρίου & Γαρδικίου, Νικηταρά Μπλατσούκα, Σταμούλη, Υψηλάντου, Σακελλαρίου, Χατζημήτρου και Ομήρου.
Το έργο έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για τη χορήγηση παράτασης θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου 2025
Κωστής Κριτσιάνης