15 Νοέμβρη και το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Καρδίτσας δεν έχει καταφέρει ακόμα να ανοίξει τη θέρμανση! Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα του Φθινοπώρου, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Καρδίτσας, στην οδό Τρικάλων παραμένει χωρίς θέρμανση!
Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές, εφήβους και ενήλικες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται πρωι και απόγευμα στο συγκεκριμένο χώρο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την ΣΑΕΚ.
Θυμίζουμε όπως έγραψε το KarditsaLive.Net ότι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου υπήρξε απόφαση του δημάρχου για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας, τις δύο τελευταίες ώρες, του εσπερινού ΕΠΑΛ. Την ίδια ώρα αναγνώστης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας μας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί με την θέρμανση και με αυτά ως αφορμή απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Θεολόγη.
Σύμφωνα με όσα μας τόνισε το θέμα που προέκυψε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, δεν έχει να κάνει με κάποια βλάβη αλλά λόγω του ότι υπήρξε διακοπή της παροχέτευσης φυσικού αερίου, από το τέλος του καλοκαιριού, γιατί η ΕΔΑ διαπίστωσε διαρροή.
Σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη εδώ είχαμε ένα κενό ενημέρωσης, καθώς ναι μεν η όποια βλάβη αποκαταστάθηκε από την εταιρεία, αλλά η διακοπή «φάνηκε» εδώ και δύο περίπου μέρες, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του συστήματος θέρμανσης. Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό, ξεκίνησε και η διαδικασία σύνδεσης.
Ήδη, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, ενημερώθηκα ότι πήγε στο συγκρότημα μηχανικός της ΕΔΑ για να γίνει η σύνδεση και θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το σχολικό συγκρότημα θα θερμαίνεται κανονικά.
Για το χρονικό διάστημα που γίνονται οι συντηρήσεις παραδέχθηκε ότι θα ήταν ευχής έργο να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα. Υπήρξε, είπε, μία καθυστέρηση που οφείλεται και στον μικρό αριθμό συντηρητών.
Από την στιγμή, συνέχισε, που ξεκίνησαν υπήρξαν σχολεία που διαπιστώθηκε πρόβλημα και σε ένα αριθμό που απαιτήθηκαν ανταλλακτικά δεν δούλεψε το σύστημα για ένα μικρό διάστημα. Σήμερα όμως, πρόσθεσε, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν υπάρχει σχολείο, πλην αυτού που προαναφερθήκαμε, που να μην έχει θέρμανση.
Απαντώντας ακολούθως σε σχετικό μας ερώτημα για το κατά πόσο συντέλεσε στο να δημιουργηθούν οι δυσκολίες που περιεγράφηκαν η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και το νέο σύστημα που εφαρμόζεται, μας είπε ότι προφανώς και συνετέλεσε.
Πριν, τόνισε, οι διευθυντές των σχολείων είχαν ένα «κουμπαρά» και είχαν και την πλήρη εικόνα αναγκών και προτεραιοτήτων των σχολείων. Μπορεί να μην έκαναν την συντήρηση από το καλοκαίρι αλλά συνεννοούνταν με συντηρητή και Σεπτέμβριο, βαριά Οκτώβριο την ολοκλήρωναν. Σήμερα έχουν πέσει όλα πάνω στην τεχνική Υπηρεσία που δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει. Και οι συντηρητές, τρεις για όλα τα σχολεία, έχουν μία επιφύλαξη γενικότερα απέναντι στο δημόσιο.
Οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες κατέληξε ο κ. Θεολόγης και για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω ο Δήμος θα έπρεπε να έχει ένα τμήμα πρωτοκόλλου για να διαχειρίζεται μόνο τα αιτήματα που προέρχονται από αυτά. Καθημερινά φθάνουν περισσότερα από ότι σε όλο τον άλλο Δήμο. Και καλείται, να τα διεκπεραιώσει το τμήμα παιδείας που διαθέτει ένα προϊστάμενο και ένα υπάλληλο.
Π.Κ.