.
.
.

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024

Τρίτη παράταση για τη «Συντήρηση - Βελτίωση υποδομών Δ.Ε. Αργιθέας»

Σε χορήγηση παράτασης για την προθεσμία ολοκλήρωσης της «Συντήρησης - Βελτίωσης υποδομών Δ.Ε. Αργιθέας», προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των χορηγούμενων παρατάσεων για την εν λόγω εργολαβία.

Πιστώνεται η πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στις 41 σχολικές μονάδες του Δήμου Καρδίτσας

Σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων για την κάλυψη εξόδων, με τη Δημοτική Επιτροπή να διανέμει ισόποσα ποσό 20.500 ευρώ στις 41 σχολικές μονάδες του Δήμου Καρδίτσας, ήτοι 500 ευρώ σε έκαστη εξ αυτών.

«Προϊστορικοί οικισμοί και αρχαίοι πόλεις της δυτικής Θεσσαλίας σε υδάτινες συνάφειες» - Στοιχεία μελέτης από τον αρχαιολόγο Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη

«Προϊστορικοί οικισμοί και αρχαίοι πόλεις της δυτικής Θεσσαλίας σε υδάτινες συνάφειες», ήταν το θέμα της εισήγησης που παρουσίασε στο πρόσφατο 8ο Εθνολογικό Συνέδριο - Αντάμωμα Θεσσαλών Καραγκούνηδων ο Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης, αρχαιολόγος, επί τιμή έφορος Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟ.

Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου: "Τα αρχεία του Προκοπίου Νίκολη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Παράρτημα Καρδίτσας"

Στις 31.7.2024 τα πρωτότυπα ιστορικά αρχεία του Προκοπίου Βλασίου Νίκολη, γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Μουζακίου Καρδίτσας κατά την περίοδο 1943 – 1949 παρεδόθησαν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Παράρτημα Καρδίτσας από τον κατέχοντα αυτά και ανεψιό του Νίκολη ΒΛΑΣΙΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ του Κυριάκου, κάτοικο Αθηνών και συνταξιούχο Καθηγητή (Φυσικός ) και εμέ τον Μενέλαο Νικ. Παπαδημητρίου εξ Ανθηρού Αργιθέας, όπου και τα παρέλαβε η Διευθύντρια Κυρία Αγγελίνα Ελπινίκη με τη δέσμευση της μη παράδοσης ειδικά του εμφυλιοπολεμικού κεφαλαίου σε μελετητές πριν την πάροδο μιας 10ετίας.

Παρίσι 2024: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών/τριων για την Κυριακή 4 Αυγούστου

Οι τρεις μεγάλοι τελικοί σε κρίκους (16:00, Λευτέρης Πετρούνιας), άλμα εις ύψος γυναικών (20:55, Τατιάνα Γκούσιν) και σφυροβολίας (21:30, Χρήστος Φραντζεσκάκης) και η «είσοδος» του Μίλτου Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσα απ’ τους προκριματικούς του μήκους ανδρών που θα ξεκινήσουν στις 12:00, ξεχωρίζουν στο «ελληνικό» πρόγραμμα της Κυριακής (04/08) κατά την 9η μέρα των Αγώνων.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (3/8) ότι εκτόξευσε «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ