Μόναχο 2022: Ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου, χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Άλλα Αθλήματα
- Εκτύπωση
Τέσσερα χρόνια από τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018, ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στη Γερμανία για να επιβεβαίωση πως δικαίως τότε χαρακτηρίστηκε ως ο άλτης της επόμενης δεκαετίας.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη του Βερολίνου, η οποία είχε σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σπουδαίας καριέρας με μια επίδοση που θα μείνει στην ιστορία.
Ο αθλητής στο τέταρτο άλμα του “προσγειώθηκε” στα 8,52 μ. (0,3) και πέτυχε ρεκόρ αγώνων, αφού βελτίωσε το 8,47 μ. του Γερμανού Ρέιφ από το 2010, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στη διοργάνωση. Ο Τεντόγλου αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες, τα μέλη της ελληνικής ομάδας, αλλά και τον προπονητή του Γιώργο Πομασκι που με πάθος πανηγύριζε κάθε του προσπάθεια κι έμοιαζε να ζει όσο ποτέ την εμφάνιση του αθλητή του. Ο Τεντόγλου έδειξε από την αρχή πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να πετύχει τον στόχο που είχε βάλει εδώ και καιρό: Χρυσό μετάλλιο και ρεκόρ αγώνων.
Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου συνέχισε έτσι το μοναδικό σερί των σπουδαίων εμφανίσεων του σε κορυφαίες διοργανώσεις, αφού κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στη χρονιά, μετά το χρυσό το χειμώνα στο Παγκόσμιο κλειστού και το ασημένιο το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο ανοιχτού.
Παράλληλα ο 24χρονος έγινε ο τέταρτος άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος που υπερασπίζεται τον τίτλο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα μεγάλο άκυρο άλμα, στο οποίο “προσγειώθηκε” περίπου στα 8,50 μ., ¨έγραψε” 8,23 μ. στη δεύτερη για να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος κι έπειτα σε κάθε άλμα έδειχνε βελτιωμένος. Στην τρίτη προσπάθεια σημείωσε 8,35 μ. (-1,3), στην τέταρτη το ρεκόρ αγώνων και δεν εκτέλεσε τις δύο τελευταίες προσπάθειες.
Σε αντίθεση με το Όργεκον, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, ο Τεντόγλου είχε επαφή με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, αλλά και φοβερή αλληλεπίδραση και με την εξέδρα, εκεί όπου ήταν πολλά από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αλλά και δικοί του άνθρωποι.