Τέσσερις άδειες φωτοβολταϊκών υπέγραψε η Περιφερειάρχης Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Πολιτικά
- Εκτύπωση
Τέσσερεις άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων υπέγραψε η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη. Μια εξ' αυτών υπογράφθηκε για την θέση ΒΙΠΕ Καρδίτσας στο Δήμο Παλαμά. Αναλυτικά υπογράφηκαν οι παρακάτω άδειες:
- Άδεια εγκατάστασης σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταικά συστήματα της MAC ENERGY Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία, ισχύος 0,84MW, στη θέση ΒΙΠΕ Καρδίτσας του Δήμου Παλαμά του Ν. Καρδίτσας.
-
Άδεια εγκατάστασης φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1.998MWp της επιχείρησης photon dynamics Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία, στη θέση Κριτίρι, του Δήμου Φαρσάλων του Ν. Λάρισας.
-
Άδεια εγκατάστασης φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ,ισχύος 4.996 MWp, της επιχείρησης ΗΛΙΟΓΕΝΕΣΙΣ Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικού Ρεύματος Α.Ε., στη θέση Ριγάνες της περιοχής Καστράκι του Δήμου Ναρθακίου, του Ν. Λάρισας.
-
Άδεια εγκατάστασης σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά συστήματα της επιχείρησης ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία, ισχύος 1,006 MW, στη θέση Ημερόκλημα του Δ.Δ. Ζηλευτής του Δήμου Παληοκάστρου του Ν. Τρικάλων.
Με αφορμή την υπογραφή των παραπάνω αδειών η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη δήλωσε τα εξής:
«Αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης η Πράσινη Ανάπτυξη και ταυτόχρονα ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε και σαν χώρα και σαν Περιφέρεια.
Για το λόγο αυτό ένας από τους βασικούς άξονες του ΕΣΠΑ είναι η Πράσινη Οικονομία και οι δράσεις που αφορούν: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία και διαχείριση περιβάλλοντος, καινοτομία, γνώση, πράσινη επιχειρηματικότητα, νέες τεχνολογίες.
Η αναθεώρηση του Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των αρχών και των στόχων της «πράσινης ανάπτυξης» θα είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένες δράσεις που εξυπηρετούν τους στόχους των νέων πολιτικών αλλά ταυτόχρονα αποτελούν παρεμβάσεις ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες.
Σημαντικό μέρος των δράσεων είναι αυτές της εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Εξοικονόμηση σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως φωτοβολταικά. Προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία, βιοκαύσιμα από γεωργικά απόβλητα κλπ).
Πιστεύω και εργαζόμαστε συλλογικά για αυτό, ότι η Θεσσαλία μπορεί να πρωτοπορήσει σε αυτόν τον Τομέα.»