Aντιδράσεις για τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Επιστήμη - Τεχνολογία
- Εκτύπωση
H απόφαση για δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» για τη δημοφιλή υπηρεσία. Οι πολέμιοι των νέων ρυθμίσεων υποστηρίζουν ότι οποιοσδήποτε από μελλοντικούς εργοδότες μέχρι απατεώνες, μπορεί να τους παρακολουθεί με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα τους να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους κάποια στιγμή. Οι χρήστες έχουν κάθε δικαίωμα να επιθυμούν να μη μοιράζονται κάθε προσωπική πληροφορία online και καλύπτονται από το δικαίωμα για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.
O Mαρκ Zούκερμπεργκ, ο 25χρονος δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ανακαλύπτει πλέον από πρώτο χέρι τι παθαίνει κανείς όταν αποκαλύπτει πολλά πράγματα για τον εαυτό του στο Διαδίκτυο. Aπό τη στιγμή που η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε να εφαρμόζει νέες πολιτικές ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Zούκερμπεργκ απεκάλυψε πολλά προσωπικά δεδομένα του στα 350 εκατ. των χρηστών του Facebook.
Oι φωτογραφίες ιδιωτικών στιγμών του, όπως αυτές που αγκαλιάζει την κοπέλα του, ή πίνει μπίρα χωρίς να φοράει μπλούζα δίπλα σε μια πισίνα, κάνουν πλέον τον γύρο των «κουτσομπολίστικών» ιστοσελίδων.
Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που καλούνται να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στα προφίλ τους, δημοσιοποιώντας πολλά προσωπικά δεδομένα τους. Eνώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόβλημα με αυτό, αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να είναι πολύ πιο διακριτικοί όσον αφορά στις προσωπικές πληροφορίες τους που δημοσιοποιούν μέσω του διαδικτύου. Όπως υποστηρίζουν, οποιοσδήποτε - από τους μελλοντικούς εργοδότες τους μέχρι απατεώνες- μπορεί να τους παρακολουθεί με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα τους να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους κάποια στιγμή.