Π. Σιούφας:"Ανάγκη για εθνική στρατηγική" Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Πολιτικά
- Εκτύπωση
Μετά τα όσα έγιναν και ελέχθησαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, δηλ. στις συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας, είναι προφανές ότι έρχονται τα πιο άσχημα για τον τόπο μας.
Η αβουλία, η ατολμία, η κινδυνολογία, η υποτονικότητα και η καταφανής φοβικότητα που χαρακτήριζαν και τους δύο, δείχνει ότι όσα λέγονται και γράφονται στο εξωτερικό για επικείμενη οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία δεν απέχουν από την αλήθεια.
Σενάρια που πριν μικρό χρονικό διάστημα χαρακτηρίζονταν φανταστικά φαίνονται σήμερα πολύ πιθανά και η αποχώρησή μας από το ενιαίο νόμισμα συζητιέται κάθε μέρα και πιο πολύ.
Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και το μεγάλωμα σε πρωτοφανή επίπεδα της ύφεσης, αποτελέσματα όχι μόνο των απαράδεκτων όρων του μνημονίου αλλά και της κακής εφαρμογής του, έχει δημιουργήσει μεγάλη οργή στους πολίτες, που είναι αλήθεια ότι αρχικά στη μεγάλη πλειοψηφία τους στάθηκαν θετικά στο μνημόνιο, με άμεση περαιτέρω συνέπεια την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος, το οποίο δείχνει να μην είναι πλέον βιώσιμο. Η έλλειψη κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, η καθημερινή οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, η φοβερή ανεργία που μαστίζει όλες τις ελληνικές οικογένειες, ο καθημερινός εξευτελισμός της πατρίδας μας στο εξωτερικό, υποσκάπτουν την ίδια την υπόστασή της.
Το ζητούμενο για την αντιμετώπιση των τραγικών στιγμών που διερχόμαστε, δυστυχώς δεν έχει για τη χώρα μας καν αναζητηθεί, από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της πατρίδας μας και του λαού.
Ακούγονται συνεχώς απλοϊκές κουβέντες για συναίνεση των δύο κομμάτων, σαν αυτή να είναι η πανάκεια που θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση της σημερινής παρακμής. Αυτό που είναι το ζητούμενο σήμερα στην πατρίδα μας και που υπήρξε μόνο στην Ελλάδα της πρώτης οκταετίας του Κ. Καραμανλή, είναι άλλο και όχι η ουτοπική και σίγουρα αναποτελεσματική συναίνεση.
Στη χώρα μας χρειάζεται η άμεση χάραξη εθνικής στρατηγικής στην Οικονομία, αυτή που θα οδηγήσει γρήγορα στην ανάπτυξη, στη δημιουργία πλεονασμάτων και στην μείωση των ελλειμάτων, στη στρατηγική που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και την ανόρθωση και θα οδηγήσει τη χώρα το συντομώτερο μακριά από τα όσα σήμερα την απειλούν να την διαλύσουν και να την εξαφανίσουν. Το περιεχόμενο αυτής πρέπει να αναζητήσουμε, αυτή πρέπει να χαράξουμε άμεσα και με τρόπο αποφασιστικό, ώστε να λύσουμε τον σημερινό γόρδιο δεσμό!
Παύλος Β. Σιούφας
Δικηγόρος