Στην Κύπρο βρέθηκε για τριήμερη επίσκεψη ο Κ. Τσιάρας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Πολιτικά
- Εκτύπωση
Την Κύπρο επισκέφθηκε στο διάστημα μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Τσιάρας, όπου και είχε σημαντικές και ιδιαίτερα παραγωγικές συναντήσεις με το σύνολο της πολιτειακής ηγεσίας.
Ο κ. Τσιάρας βρέθηκε στην μεγαλόνησο με την ευκαιρία της 24ης Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων των Αποδήμων Κυπρίων, στην έναρξη της οποίας απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας, τονίζοντας, πως ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο και για την Ελλάδα, αλλά και για την Κύπρο.
Σημείωσε πως υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες, οι οποίοι κατέχουν καίριες πολιτικές θέσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και μπορούν να προωθήσουν τα εθνικά μας ζητήματα, αλλά βεβαίως και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, που όλοι καταβάλουμε για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Αυτή η δύναμη του απόδημου Ελληνισμού πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και την Κύπρο και αυτό θα το πετύχουμε εάν, όπως υπέδειξε, συντονίσουμε και σε αυτό το πεδίο τις δράσεις μας και προσπαθήσουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στη σχέση του απόδημου Ελληνισμού με τη μητροπολιτική Ελλάδα και τη μητροπολιτική Κύπρο.
Κατά την τριήμερη επίσκεψη του ο υφυπουργός Εξωτερικών, επισκέφτηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Γιαννάκη Ομήρου, την ΥΠΕΞ κα. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τους οποίους, αφού ενημερώθηκε για την πορεία του κυπριακού ζητήματος, συζήτησε τρόπους συντονισμού των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου σε ό,τι αφορά στα θέματα, του απόδημου Ελληνισμού και της προώθησης των εθνικών θεμάτων μέσω της ομογένειας.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι απόλυτα συντεταγμένη σε αυτή την προσπάθεια της Κύπρου για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος. Όποια και αν είναι τα προβλήματα του παρόντος σε σχέση με την οικονομία, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν επιδέχονται καμία έκπτωση. Σε αυτή την προσπάθεια είναι συντεταγμένος όλος ο Ελληνισμός και υπάρχει μια διακομματική κοινή στάση, για την εξεύρεση μιας λύσης, που να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».