Β. Τσιάκος: Καμία σκέψη ιδιωτικοποίησης του κολυμβητηρίου - Σύντομα το πιστοποιητικό πυροπροστασίας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Η Δημοτική Αρχή δεν έχει την παραμικρή σκέψη για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του κολυμβητηρίου, τόνισε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε η κ. Μπούτα στην πρώτη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/2).
Παράλληλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ευθυμίου μιλησε για έκδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα του πιστοποιητικού πυροπροστασίας αλλά και για κατά γράμμα τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Πιο αναλυτικά η κ. Μπούτα έθεσε σειρά ερωτημάτων για το κολυμβητήριο ζητώντας να πληροφορηθεί: γιατί δεν εκδόθηκε το πιστοποιητικό πυροπροστασίας, το πόσες οργανικές θέσεις υπάρχουν στο κολυμβητήριο και ποιων ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργεί και πόσες είναι καλυμμένες, για το αν υπάρχει κανονισμός για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του κολυμβητηρίου για αθλούμενους και εργαζόμενους και για το ποιες ενέργειες προγραμματίζονται για ανακαίνιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του.
Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ευθυμίου στάθηκε πρώτα στην κατάργηση του ΔΟΠΑΚ και την μετάβαση στον Δήμο,. Που δημιούργησε αρκετά προβλήματα, ανάμεσα στα οποία και η καθυστέρηση στο πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Μάλιστα μίλησε για μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε με τους σχολικούς αγώνες (για το παλαιό κλειστό που επίσης δεν διαθέτει πιστοποιητικό) από τις αντιδράσεις των παιδιών για την απαγόρευση φιλάθλων.
Για τη διαδικασία είπε πως το θέμα της πυροπροστασίας ανακινήθηκε από την περιφέρεια το Φθινόπωρο, με τον Δήμο να κινείται άμεσα, να αναθέτει σε μελετητή τις απαραίτητες ενέργειες και να δίνεται η δυνατότητα χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου και των κερκίδων. Τώρα επικαιροποιείται η μελέτη και για τα υπόλοιπες εγκαταστάσεις, πρόσθεσε και ευελπιστούμε ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως την Πυροσβεστική, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί το πιστοποιητικό.
Για τις οργανικές θέσεις είπε ότι είναι δύο για ειδικότητα συντηρητών πισίνας και παραμένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης. Ζητάμε μόνιμο προσωπικό αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι έχει εκπαιδευτεί άτομο ως συντηρητής και έτσι λειτουργεί το κολυμβητήριο.
Πέραν των οργανικών θέσεων και των συντηρητών στο κολυμβητήριο εργάζονται δύο γυμναστές.
Σε ότι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας και υγιεινής είπε πως και υπάρχει και τηρείται σχολαστικά, ενώ για το τελευταίο σκέλος της ερώτησης για ανακαίνιση και αναβάθμιση παρέπεμψε στην ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΒΑΑ που θα λύσει μεγάλα προβλήματα της εν λόγω αθλητικής υποδομής.
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο κ. Τσιάκος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη από την Δημοτική Αρχή για ιδιωτικοποίηση του κολυμβητηρίου, ενώ απαντώντας στην επισήμανση για κοινωνική πολιτική στο κολυμβητήριο, υπενθύμισε ότι τα ετήσια έξοδα της δομής είναι 160.000 ευρώ και ο Δήμος λαμβάνει 12.000 ευρώ καλύπτοντας την διαφορά. Επίσης τόνισε ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή, «έριξε» 180.000 ευρώ στο κολυμβητήριο για να είναι λειτουργικό.
Τέλος, άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση και να εξεταστεί η πιθανότητα δημιουργίας νέου κολυμβητηρίου με πισίνα 50 μέτρων.
Π.Κ.