Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
![Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ](/media/k2/items/cache/801313ad099a70d861a5583e419d270f_L.jpg?t=20250211_153112)
Επίσκεψη στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης και πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο κ. Νάνος.
Η επίσκεψη, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο προετοιμασίας συνεδρίασης, η οποία θα γίνει την άνοιξη στη Λίμνη Πλαστήρα, έπειτα από πρόταση του κ. Νάνου.
Οι δύο Δήμαρχοι παρουσία των αντιδημάρχων κυρίας Β. Ξηροφώτου, των κ.κ. Στ. Τσιαμαντά, Β. Κρομμύδα και του Γ.Γ. Β. Μπράντζου, συζήτησαν κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί δήμοι της χώρας, όπως η υποστελέχωση των Δήμων, η αναντιστοιχία χρηματοδότησης και κάλυψης των αναγκών που είναι μεγαλύτερες στα ορεινά με τις δυσχερείς συνθήκες, καθώς και πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
Επίσης εξετάστηκαν προτάσεις να την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη των ορεινών Δήμων.
Εξετάστηκε η πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και η διεκδίκηση της ΚΕΔΕ να καλύψει όλους τους ορεινούς δήμους της χώρας με ανάλογα προγράμματα.
Επίσης συζήτησαν για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες όπως αυτές έρχονται μέσα από τα Ευρωπαϊκά και άλλα Προγράμματα, αλλά και το πρόβλημα της ωρίμανσης έργων από ορεινούς Δήμους.
Η επίσκεψη έκλεισε με συμβολική επίσκεψη στο μνημείο του Γ. Μπαλταδώρου στο Μορφοβούνι, με απόδοση τιμής και μνήμης στο σύγχρονο ήρωα.
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ