Στην αγροδιατροφική σύμπραξη Θεσσαλίας θα συμμετάσχει ο Δήμος Καρδίτσας
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Ο Δήμος Καρδίτσας θα είναι ένας από τους 21 ΟΤΑ που, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους Συνδέσμους Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και των Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, θα συμμετάσχουν στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Θεσσαλίας.
Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία αφού η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν αρνητική.
Στην ουσία το Σώμα έλαβε μία σειρά αποφάσεων με την πρώτη εξ αυτώ να είναι η έγκριση της Οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για το όλο εγχείρημα, που εκπόνησε η Περιφέρεια, προκειμένου να καταγραφεί η σκοπιμότητα ίδρυσης και λειτουργίας της προαναφερόμενης σύμπραξης που θα έχει την μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.
Στη συνέχεια εγκρίθηκε το σχέδιο του καταστατικού και η εισφορά του Δήμου Καρδίτσας στο μετοχικό κεφάλαιο που ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
Εδώ θα πρέπει να πούμε πως σύμφωνα με την εισηγήτρια αντιδήμαρχο κ. Όλγα Μακρή, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 500.000 ευρώ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα κατέχει το 51% θα καταβάλει 255.000 ευρώ, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει ποσοστό 26% και θα καταβάλει ποσό 130.000 ευρώ, οι 21 ΟΤΑ με 1% ποσοστό έκαστος θα βάλουν 5.000 ευρώ ο καθένας(σύνολο ποσοστού 21% και ποσού 105.000) και επίσης από 1% οι δύο σύνδεσμοι (2% συνολικά και 10.000 συνολικά).
Την Εταιρεία θα διοικεί Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από εννέα συμβούλους, πέντε εκ των οποίων ορίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, δύο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ένα από τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και ένα από τους δύο συμμετέχοντες Συνδέσμους. Οι δήμοι θα ορίσουν από κοινού ένα μέλος με το αναπληρωματικό του.
Στόχος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης, μετά και τις καταστροφές από τον Daniel, είναι όχι απλώς να αποκατασταθούν οι καλλιέργειες και τα εργοστάσια, αλλά να δημιουργηθούν συνθήκες για ανοικοδόμηση με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των πληγεισών περιοχών, αναδιαμορφώνοντας το γεωργικό τομέα της Περιφέρειας, καθιστώντας τον βιώσιμο και από την άποψη χρήσης νερού.
Τέλος το Σώμα εξουσιοδότησε την κ. Μακρή για την υπογραφή του καταστατικού και κάθε άλλου απαραίτητου εγγράφου.