Ιερά Μονή Κατουσίου - Μουσείο Ανθηρού. Γεγονότα - Άρθρο Μενέλαου Παπαδημητρίου δικηγόρου Αθηνών Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Άρθρα
- Εκτύπωση
Η επάργυρη λειψανοθήκημε την Παναγία και τα Ιερά Λείψανα Αγίων – Κειμήλιο της Μονής Κατουσίου και έκθεμα καταγεγραμμένο από την αρχαιολογία - Δεν βρίσκεται στο Ιστορικό - Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Ανθηρού (ν.π.δ.δ) όπου και η θέση του.
ΤΟ Δ.Σ του Μουσείου Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.
Να επανέλθει η Μονή Κατουσίου << ΤΟ ΓΕΝΝΕΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ>> στο πρότερο διοικητικά εκκλησιαστικό καθεστώς και να επιστραφούν τα ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ με υπογραφές τους 1000 ΑΝΘΗΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΗΡΙΩΤΕΣ από τον Σεβασμιώτατο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ & ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΛΩΝ κ.κ. ΤΙΜΟΘΕΟ.
ΟΜΟΦΩΝΗ η ανωτέρω διεκδίκηση και από τους συμμετασχόντες στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στις 24.7.2015.
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ τίθεται πλέον προ των ευθυνών της, αφού τοποθετήθηκε υπηρεσιακά και επιστημονικά δια της Προϊσταμένης της εγγράφως, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΤΟΥΣΙΟΥ και το ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΗΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, ως ώφειλε και ηδύνατο, που αν το έπραττε θα διεπίστωνε αμέσως το ζήτημα με τη Λειψανοθήκη, ότι αυτό ήταν κειμήλιο ενταγμένο στο Μουσείο)(υπάρχουν εις χείρας μας τα 3 έγγραφά της). Η τυχόν επίσκεψή της στο Μουσείο και στο Μοναστήρι θα αποτελούσε είδηση και για το Χωριό μας και για το Νομό και θα ανηρτάτο στον Τύπο, όπως και έγινε για την επίσκεψή της στην Ανατολική Αργιθέα. Αλήθεια γνωρίζει ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων συμμετέσχε ως Μέλος του Δ. Σ αυτού του Μουσείου, του Μουσείου Ανθηρού;
Ο κ. Δήμαρχος Αργιθέας που συνόδεψε το κλιμακιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στα μνημεία της Ανατολικής Αργιθέας στις 1.4.2015 ήταν τότε και ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ “ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΗΡΟΥ έχοντας εις χείρας του και τα κλειδιά του Μουσείου- άλλωστε τούτο είναι στο κέντρο του Ανθηρού και όποιος περνάει πέφτει επάνω του - διατί, ενώ εγνώριζε τόσους μήνες το θέμα, δεν ζήτησε επίσκεψη της Αρχαιολογίας και στα δικά μας - Μνημεία και Μουσείο; Διατί ακόμα και ως την Ημερίδα για τις Μονές και το Μουσείο, όπως μας δηλώθηκε αρμοδίως και δημοσίως ως πριν ένα μήνα, δεν είχε στείλει την αριθμ. 32/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
Πρό των ευθυνών τους τίθενται πλέον και ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ που έχουν αρμοδιότητα μετά τη γνώση των ανωτέρω.
---------------------------------------------------------------------------------
Ανθηριώτισσες και Ανθηριώτες, Αργιθεάτισσες και Αργιθεάτες αλλά και φίλες και φίλοι
με το πέρας των Πολιτιστικών μας Εκδηλώσεων ΑΝΘΗΡΙΩΤΙΚΑ 2015 νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε στο κατ΄ελάχιστο δυνατό για ορισμένα τουλάχιστον θέματα – ζητήματα.
Ήταν μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων ΣΤΗ ΦΎΣΗ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ αλλά και ευρύτερα στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, στο ΛΑΪΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ και στα ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥΣ και με αυτές αναδείχτηκε το πολιτιστικό βάρος και απόθεμα του Χωριού μας!!!
Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων και η Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Μοναστήρια και το Μουσείο του Χωριού μας, το τι συνέβη με την αφαίρεση και μεταφορά των κειμηλίων της Μονής Κατουσίου στη Μονή της Σπηλιώτισσας δίχως να γνωρίζουν το παραμικρό ο Ιερέας, το Προεδρείο και οι άλλοι φορείς του Ανθηρού και ασφαλώς και οι κάτοικοί του.
Κοινός βηματισμός με 1000 υπογραφές που διαβιβάστηκαν στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και ΦαναριοΦερσάλων Σεβασμιώτατο κ.κ. Τιμόθεο για να επανέλθει η Μονή στο πρότερο Διοικητικό καθεστώς με τον εφημέριο του Ανθηρού και εκκλησιαστική επιτροπή υπό την εποπτεία του Δεσπότη μας αλλά και την επιστροφή των κειμηλίων μας.
Η εμπεριστατωμένη ομιλία του εισηγητή Γεωργίου Αναστ. ΚΩΤΗ και παρεμβάσεις -τοποθετήσεις έδωσαν στο κοινό την ιστορία των Μονών και το χρονικό της αφαίρεσης των κειμηλίων. Μάλιστα δε υπήρξε και παρέμβαση-πρόταση από Ανθηριώτισσα να κηρυχθούν με απόφαση των παρευρισκομένων ανεπιθύμητοι ο μοναχός με τον Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς.
Στην Ημερίδα αυτή αποκαλύφθηκε πως ανάμεσα στα κειμήλια που αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Σπηλιώτισσα ερήμην του Χωριού μας είναι και η επάργυρη ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ, η οποία ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ είναι στη συνείδηση του Ανθηριώτικου Λαού “ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ” αφού αυτήν προσκυνούσαμε λόγω του ότι εσωτερικά είχε την επάργυρη εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και εσωτερικά στο χώρο της τα Ιερά Λείψανα, είναι δε έκθεμα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ (ίδιο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου) καταγεγραμμένο στον κατάλογο με αριθμ. Πρωτ 1652/23.Αυγ. 1995 από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (απάντηση του τότε προϊσταμένου της Εφορείας κ. Λάζαρου Δεριζιώτη στο υπ΄αριθμ. Πρωτ. 28/3.8.1995 έγγραφο του Εκπολιτιστικού Και Μορφωτικού Συλλόγου Ανθηρού Καρδίτσας).
Συγκεκριμένα στον κατάλογο κειμηλίων της Συλλογής Ανθηρού Καρδίτσας – στη σελίδα 3 αυτού και με αριθμό Κ10 αναφέρεται επί λέξει:
ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ επάργυρη, διαστάσεων 17χ18χ10
Επιγραφή στο πλαίσιο του καλύμματος:
ΔΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΕ ΕΞΟΔΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ/
ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΚ ΚΟΜΙΣ ΜΠΚΟΒΗΣΑ ΤΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΙΣ/
ΤΑΥΤΙΣ ΚΑΤΟΥΣΙΟΥ 1825 ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ ΚΤΙΤΟΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20/
ΑΡΧΕΕΡΑΤΕΥΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΚΥ ΚΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Στη μέση του καλύμματος: ΠΑΠΑΙΩΑ....ΚΤΡ 1761
Στο από 12.1.2015 συνταγέν πρωτόκολλο καταγραφής κειμηλίων Ιερού Μετοχίου Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου ευρισκομένων εις το Σκευοφυλάκιον της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ αναφέρεται ότι φυλάσσονται τα κάτωθι κειμήλια:
- Επάργυρη λειψανοθήκη διαστάσεων 18,5 χ 17 χ 14,5, περιέχουσα
- Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
- Αγνώστου Αγίου
- Αγίου Χαραλάμπους
- Αγίου Γεωργίου
- Τίμιον Ξύλον
Ιερά Λείψανα των κάτωθι Αγίων:
Εις το επάνω μέρος φέρει την επιγραφή ΑΡΧΕΕΡΑΤΕΥΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ Κ(ΥΡΙΟΥ) Κ(ΥΡΙΟΥ) ΣΕΡΑΦΗΜ ΔΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ (Ε)ΞΟΔΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΙΕΡΟ ΜΑΝΑΧΟΥ Ε ΚΟΜΙΣ ΜΠΚΟΒΗΖΑ ΤΕΕΣ ΑΓΙΑ ΜΟΥΝΙΣ ΤΑΥΤΙΣ ΚΑΤΟΥΣΙΟΥ 1827 ΠΠΑΝΘΙΜΟΣ ΚΤΙΤΟΡΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20
Εκ της απλής και μόνο παραβολής των δύο εγγράφων αβίαστα προκύπτει ότι πρόκειται περί του ενός και του αυτού κειμηλίου.
Προφανώς η ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ με την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τα Ιερά Λείψανα ΑΓΙΩΝ “εξήλθε του Μουσείου” και μεταφέρθηκε καλόπιστα στη Μονή Κατουσίου για κάποιο προσκύνημα αλλά παρέμεινε εκεί με αποτέλεσμα “ να βρεθεί και αυτή μαζύ με τον πολυέλαιο και τις άλλες εικόνες στη Σπηλιώτισσα”...όταν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΗΡΟΥ ευρίσκονται ολόκληρο το σπάνιο ξυλόγλυπτο ΤΕΜΠΛΟ με τις εικόνες και τόσα άλλα κειμήλια της ιδίας ΜΟΝΗΣ αλλά και το κλαπέν παλαιότερα από τη ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ και ανευρεθέν ΤΕΜΠΛΟ – Εικόνες και άλλα σπουδαιότατα κειμήλια σε χώρο πληρούντα τις προϋποθέσεις ασφαλείας αλλά και κατάλληλο της παραμονής τους εκεί( σημειωτέον ότι οι δυο ΜΟΝΕΣ του ΑΝΘΗΡΟΥ – ΓΕΝΝΕΣΙΟ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΤΟΥΣΙΟΥ και ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ είναι ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΜΝΗΜΕΙΑ με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1983).
Σας παρατίθενται εδώ σχετικές φωτογραφίες μου ληφθείσες σε ανύποπτον χρόνο, τόσο για τον πολυέλαιο όσο και για τη Λειψανοθήκη με τα Ιερά Λείψανα των αναφερομένων Αγίων της Εκκλησίας μας.
Στην Ημερίδα έγινε θέμα ότι ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΟΥΣΙΟΥ αφού ο κύριος κορμός τους (ΤΕΜΠΛΟ -ΕΙΚΟΝΕΣ κ.α.) ευρίσκονται στο Μουσείο που είναι εγκεκριμένο και με ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, πολύ δε περισσότερο το Δ>Σ υποχρεούται ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ – της επάργυρης ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΑΓΙΩΝ– και η αρμοδία ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ να διατάξει ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΤΗΣ, ΑΛΛΩΣ διαπράττοντται αδικήματα και από εσάς ως μέλη του Δ.Σ και από τους κρατούντες αυτά αλλά και τους μη ενεργούντες τα νόμιμα.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΗΡΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΗΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ – ΑΡΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ κ.λπ.
Να γνωρίζουν επί πλέον και τα εξής: Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ εξυμνείται -υμνουργείται και προσκυνάται από όλον τον κόσμο!!!
Σε αυτήν πηγαίναμε και εμείς ολοπόταμα 7 ώρες δρόμος με τα τάματα να προσευχηθούμε, να ανάψουμε κερί, να κάνουμε το σταυρό μας.
Μεγάλη η Χάρη της και είμαστε βέβαιοι πως δεν έχει ανάγκη και δε θέλει στο χώρο της την ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, που μάλιστα είναι αφιερωμένα από Ανθηριώτες στη Μονή.
Μας θέλει κοντά της, όποτε μπορούμε να πηγαίνουμε να την προσκυνούμε, μα σίγουρα δεν θέλει να πάμε ποδαρόδρομο ή όπως αλλιώς κοντά 60 χιλιόμετρα ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ.
Σε ενθύμηση του 1603 στο Τυπικό διαβάζουμε το εξής:
<<το παρόν τυπικόν υπάρχει υπεραγίας Θεοτόκου εις μονήν του γενεσίου αναμεταξύ Κατούσι και Μποκοβίτσης και όστις υπό του διαβόλου πειραζόμενος, αποξενώσει αυτό, ας έχει την Παναγίαν αντίδικον εν ημέρα κρίσεως αχλη>> (= 1638)
Γράφει επίσης ο Χριστόφορος Δημ. Γραμμένος στο βιβλίο του ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΤΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ , σελίδα 59, έκδοση Αθήνα 1976:
..............Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ........
........Από την “ Ελεούσα” εζήτουν βοήθειαν και προστασίαν εις τας δυσκόλους στιγμάς. Όταν ενεφανίζετο κάποια νόσος ή έκαμε μεγάλην ξηρασίαν, παρεκάλουν τον Ηγούμενον της Μονής και μετέφερε το << κουτί της Παναγίας>> - την εικόνα της με τα λείψανα των Αγίων – εις τον κεντρικόν ναόν του χωριού. Τότε εξήρχοντο όλοι, μικροί – μεγάλοι και μετέβαινον προς προϋπάντησιν.
Κατόπιν εγίνοντο παρακλήσεις και λιτανείαι και η Θεοτόκος έκαμε το θαύμα της.
...................................................................................................................................................................
Πολλές λιτανείες εγένοντο τα παλαιότερα χρόνια.
Προσωπικά ενθυμούμαι αυτή του 1992 που με το κουτί με την εικόνα της Παναγίας και τα λείψανα των αγίων και τους ιερείς του Χωριού μας -Δημήτριο Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνο Ρίζο κινήσαμε από τη Μεταμόρφωση και φτάσαμε ως την Αγορασιά με τα πόδια.
Θέλω να ελπίζω πως με τη βοήθεια και της Παναγίας της Σπηλιώτισσας και της Παναγίας της Κατουσιώτισσας θα υπάρξει λογική. Ελάχιστος χρόνος απομένει. Δεν θέλω να πιστεύω πως οι ενδιάμεσοι Θεού και ανθρώπων δεν θέλουν να επικοινωνούν με τους πιστούς τους – δεν θέλουν να τους καταλαβαίνουν, πολύ περισσότερο όταν εκείνοι ξυπνούν και βρίσκουν τα Κειμήλιά τους-την Ιστορία των προγόνων τους και του Χωριού τους να λείπουν. Αν έτσι θέλουν και πράττουν, τότε να είναι βέβαιοι πως και οι πιστοί – οι Χριστιανοί από τη γέννα τους – δεν θα θέλουν ούτε να τους ακούουν μα ούτε και να τους βλέπουν...
Σε όσο με αφορά δεν δεσμεύτηκα, όταν μας ανετέθη η υπόθεση του Μουσείου από μέρος του Δήμου Αργιθέας για κάποια γνωμοδότηση (ακόμα δεν παρέλαβα σχετικό φάκελο-τον αναμένω) να μην εκφράσω ετούτες και άλλες απόψεις μου – προσοχή δεν υπονοώ ότι κάτι τέτοιο μου εζητήθη – αντίθετα το ξεκαθάρισα μόνος μου από την αρχή. Επιφυλλάσομαι για λεπτομέρειες συμπεριφορών και Διοικητών – ανθρώπων ασχολουμένων με τα κοινά της Αργιθέας και άλλων πάντα βέβαια σε σχέση με αυτή την υπόθεση (π.χ η μη διαβίβαση της αριθμ. 32/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου..επεσήμανα πως σε συνεχιζόμενη άρνηση του κ. Δημάρχου θα πρέπει και μπορούν να την διαβιβάσουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ με τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της αποστολής της).
8 Αυγ. 2015
Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου
ατομικώς και όχι με άλλην ιδιότητα