Ξεκινά η λειτουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Υγεία
- Εκτύπωση
Νέα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλίας έρχεται να δημιουργήσει η λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού νοσοκομείου, ουσιαστικά, στη Λάρισα. Έχοντας ξεπεράσει τον σκόπελο των γραφειοκρατικών κυρίως προβλημάτων το «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας» ξεκινά τη λειτουργία του στις 22 Μαρτίου 2010, διαθέτοντας 175 κλίνες σε πρώτη φάση και 213 σε πλήρη ανάπτυξη, ένα αντίστοιχο δηλαδή – σε επίπεδο κρεβατιών - του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Είναι η πρώτη επένδυση του «Ομίλου ΙΑΣΩ» εκτός Αθήνας και είναι αντιληπτό ότι, μεταξύ άλλων, θα αμβλύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των «μεταναστών υγείας», πολιτών που καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, συχνά απογοητευμένοι από τις συνθήκες στο σκοπίμως εγκαταλειμμένο (είναι γνωστές οι επί δεκαετίες ασκηθείσες πολιτικές) Εθνικό Σύστημα Υγείας των «φτωχών».
Μια επένδυση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ που προϊδεάζει μόνο από τον ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, «με ιατρικές υπηρεσίες Βοστώνης και τιμολόγιο Θεσσαλίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας» και γιατρός, Φαίδων Σκαρίμπας. Το «νοσοκομείο των γιατρών» όπως αλλιώς λέγεται με αφορμή και την εταιρική συμμετοχή 120 γιατρών της περιοχής που έρχονται να καλύψουν και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Με αφορμή και τις συμβάσεις με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως διευκρινίζεται και από το «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας» η «κλινική θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. Η τιμολογιακή της πολιτική είναι σχεδιασμένη στα υπάρχοντα δεδομένα της περιοχής, στο πλαίσιο των οποίων θα κινηθεί. Η πρόσβαση των πολιτών προς την κλινική θα γίνεται μέσα από τον ιατρό τους, εφόσον διατηρεί συνεργασία με την κλινική. Αν κάποιος δεν έχει ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας να τον παρακολουθεί, μπορεί να απευθύνεται στην κλινική».
Στους στόχους του Ομίλου αλλά και στην τιμολογιακή πολιτική αναφέρεται ο κ. Σκαρίμπας σημειώνοντας πως «ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ως πρότυπος, σύγχρονος οργανισμός Υγείας, εφάμιλλος ανάλογων οργανισμών διεθνούς επιπέδου, έχει ήδη καθιερωθεί ως μια ηγετική επιχείρηση στο χώρο της Υγείας και συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία. Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας, η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και η συνεργασία με κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα παγκοσμίως.
Το όραμά μας, προσθέτει ο κ. Σκαρίμπας, ήταν η οικοδόμηση ενός πρότυπου συστήματος παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας. Οι αξίες μας, η προσήλωση στις ανάγκες των ασθενών μας, ο σεβασμός στην ιατρική δεοντολογία και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, οι δημιουργικές πρωτοβουλίες για τους ανθρώπους μας, η κοινωνική υπευθυνότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και οι υψηλές αποδόσεις στους μετόχους μας. Το όραμα μας «έπαψε» να υπάρχει. Αντικαταστάθηκε από τον «μαγικό» αριθμό 22 - 03 -10, όπου παίρνει σάρκα και οστά».
«Θα πρέπει να πω» καταλήγει ο πρόεδρος του «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας», πως «δεν ήρθαμε να καταργήσουμε αλλά να ολοκληρώσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας, δίνοντας άνεση εργασίας και ασφάλεια στους ιατρούς, στη γυναίκα και γενικά στον Έλληνα πολίτη. Φτιάξαμε μια κλινική ιατρών, που θα τιμά το ιατρικό λειτούργημα και θα σέβεται τον άνθρωπο σε ανάγκη. Το σύνθημά μας είναι σεβασμός, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα, με ιατρικές υπηρεσίες Βοστώνης και τιμολόγιο Θεσσαλίας» καταλήγει.
Σύμφωνα με τον Όμιλο «η ιδιωτική κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, έχει εγκαταστάσεις, υποδομές, στελέχωση και οργάνωση ενός μητροπολιτικού νοσοκομείου». Σε πλήρη ανάπτυξη θα διαθέτει 213 κλίνες (σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν 175 κλίνες) και εκτιμάται ότι θα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα υγείας της χώρας, εκτός Αττικής. Διαθέτει περί τα 27.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου, κατασκευασμένο σε έκταση 60 στρεμμάτων. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ. Σε αυτή τη φάση οι εργαζόμενοι στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας θα ξεπεράσουν τους 250 και θα φτάσουν τους 400 σε πλήρη ανάπτυξη. Αρχικά επίσης θα εργαστούν 21 επιστημονικά υπεύθυνοι ιατροί, 24 εσωτερικοί ιατροί, αριθμός που θα αυξάνεται με την ανάπτυξη και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων ενώ σε δεκάδες ανέρχονται οι συνεργάτες ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί».
Όπως διευκρινίζεται και από τους ίδιους το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας «διαθέτει τέσσερις πυλώνες, τη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, τη Γενική Κλινική, την Παιδιατρική Κλινική και πλήρες Διαγνωστικό Εργαστήριο. Η αρχική λειτουργία περιλαμβάνει τα τμήματα: Παιδοχειρουργικό, Παιδοχειρουργικό Ω.Ρ.Λ., Παθολογική Καρδιολογική, Οφθαλομολογική , Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Ω.Ρ.Λ., Γναθοπροσωπικής & Στοματικής Χειρουργικής, Ουρολογικό, Νευροχειρουργικό, Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Ακόμη έχουν αναπτυχθεί οι μονάδες: Μονάδα Τεχνητής Αναπαραγωγής (IVF) , Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, Πολυδύναμη με ειδικό χώρο για Νοσηλεία Παίδων, Νεογνική Μονάδα προώρων, τρίτου επιπέδου».
Ο διαγνωστικός τομέας «περιλαμβάνει Διαγνωστικά Εργαστήρια (in vitro). Μικροβιολογικό, Βιοχημικό, Αιματολογικό (τύπου Ε1), Παθολογοανατομικό. Τα Εργαστήρια Απεικονίσεων (in vivo): Ακτινοδιαγνωστικό, Ακτινοσκοπήσεις, Αγγειογραφίες, Mαστογραφία, Υπέρηχοι, Μέτρηση Οστικής Μάζας, Ορθοπαντογράφος. Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία. Το συγκρότημα Επεμβάσεων διαθέτει: Τμήμα Άσηπτων Χειρουργικών Επεμβάσεων, Μαιευτικές Επεμβάσεις αίθουσες ωδίνων, Τμήμα Σηπτικών Γυναικολογικών Επεμβάσεων, Διαγνωστικές Ενδοσκοπήσεις».
Στο συγκρότημα εξωτερικών ιατρείων τώρα, κατά την πρώτη λειτουργία της κλινικής, «θα λειτουργήσουν τα εξής πέντε: Παθολογικό, Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό και Γυναικολογικό. Στη δεύτερη φάση θα λειτουργήσουν επιπλέον τα τμήματα: Παιδιατρικό, Αγγειοχειρουργικό, Νευροφυσιολογίας. Ακόμη θα λειτουργήσουν οι μονάδες: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, Μονάδα Λιθοτριψίας. Ο Διαγνωστικός Τομέας θα εμπλουτιστεί με: Παθολογοανατομικό εργαστήριο, Κυτταρολογικό εργαστήριο, Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, Εμβρυομητρικό Κλινικό εργαστήριο, Αγγειογραφικό εργαστήριο. Το συγκρότημα εξωτερικών ιατρείων θα αναπτυχθεί με περισσότερα εξωτερικά ιατρεία. Σημειώνεται πως η κλινική θα έχει πάντοτε σε εφημερία ειδικούς ιατρούς των κυριότερων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα υποδέχονται αντίστοιχα περιστατικά».
Όπως είναι γνωστό ο Ομιλος ΙΑΣΩ κατέχει στην Αθήνα, το μαιευτήριο Ιασώ, τη Γενική Κλινική Ιασώ General και την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ. Γενικότερα πάντως στη Θεσσαλία, ιδιαίτερα μετά και τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καταγράφεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Μέχρι σήμερα διακρίνονται οι συνεχείς επενδύσεις Κέντρων Αποκατάστασης είτε με επεκτάσεις είτε με ανάπτυξη δραστηριοτήτων και σε γειτονικούς νομούς όπως επίσης θα συνεχίσει τις επενδύσεις του γνωστός επίσης Ομιλος με βασικό κορμό, τα διαγνωστικά και απεικονιστικά κέντρα.