Ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Παύλος Χαραμής την Τετάρτη (9/5) στην Καρδίτσα
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Ανακοινώσεις
- Εκτύπωση
Την Καρδίτσα επισκέπτεται ο Παύλος Χαραμής, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου, όπου θα μιλήσει κατά την έναρξή του, την Τετάρτη 9-5-2018 και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Ο Παύλος Χαραμής είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 1982 εργάζεται στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει διδάξει στη ΣΕΛΕΤΕ και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, είναι πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, ενώ τώρα υπηρετεί από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΙΕΠ.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Συνεργάστηκε συχνά με τη UNICEF και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και με μεταναστευτικές οργανώσεις και φορείς. Σε ποικίλα θέματα, κυρίως εκπαιδευτικά, έχει αναπτύξει πολύμορφη συγγραφική, ερευνητική και διδακτική δραστηριότητα.
Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Συγκριτική Εκπαίδευση, η Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης με έμφαση στις κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες και στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ζητήματα του φύλου, η εκπαιδευτική πολιτική, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.
Το Μαθητικό Συνέδριο οργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Έχει τίτλο “Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο” και περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες, την ενεργή πολιτειότητα, την αειφορία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε όλες τις φάσεις και διαδικασίες ενός συνεδρίου, ώστε να καλλιεργηθούν και αναπτυχθούν οι κατάλληλες δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται η εξωστρέφεια του σχολείου.
Όλες οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά από μαθητές και μαθήτριες την Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Μαΐου στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ οι συνεδρίες θα μεταδίδονται ταυτόχρονα μέσω livestreaming στη διεύθυνση https://goo.gl/UwH2T6.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://synkar2018.wixsite.com/site/anakoinoseis.