3ο Βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Το 3ο βραβείο απέσπασε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».
Τον Διαγωνισμό αυτό συνδιοργάνωναν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.
Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας διαγωνίστηκε στον τομέα της σύνθεσης τραγουδιού και για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεργάστηκε ομάδα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (Παλαπέλας Άγγελος, Δημητρίου Ελένη) με καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και 6μελής ομάδα μαθητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (Γιάννης Ρίτσιος, Ναταλία Παλαπέλα, Γιώργος Γκαγκούλιας, Νικόλαος Καζάκος, Αριστοτέλης Γιαννίκας, Φωτεινή Νταβέλη).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο αυτό έρχεται λίγο καιρό μετά την κατάκτηση ενός ακόμη 3ου Πανελλήνιου βραβείου στο διαγωνισμό «ΕπιSTEAMουσική», όπου η εργασία που κατατέθηκε συνδύασε γνώσεις πληροφορικής και προγραμματισμού που διαθέτουν οι μαθητές στο προγραμματιστικό περιβάλλον scratch με τις μουσικές δεξιότητες σχετικά με την ονοματολογία των φθόγγων και τη δυνατότητα χειρισμού και ταύτισης τονικών μουσικών υψών. Για το βραβείο αυτό η ομάδα που συνεργάστηκε αποτελούνταν από τους Τσιαμούρα Μαρία και Ζώη Λεωνίδα, καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τις μαθήτριες Μπούκη Κωνσταντίνα και Τουλοπούλου Ευτυχία, μαθήτριες της Β Γυμνασίου.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ