Καλέσματα Συλλόγων της Καρδίτσας για το συλλαλητήριο της Τετάρτης (5/3) για τα Τέμπη Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση

Οι Σύλλογοι της Καρδίτσας καλούν τον κόσμο στο συλλαλητήριο της Τετάρτης (5/3) για τα Τέμπη, ως συνέχεια της κινητοποίησης της 28ης Φεβρουαρίου.
Τα καλέσμτα είναι τα εξής:
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας
Όλοι την Τετάρτη 5 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή των χιλιάδων συνταξιούχων, στη συγκέντρωση, στην πορεία, στις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 28 του Φλεβάρη, με πάθος για την τελική δικαίωση αλλά και οργή γιατί δυο χρόνια μετά η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της και όλοι όσοι βαρύνονται με ευθύνες για την άθλια κατάσταση στον σιδηρόδρομο συνεχίζουν το τροπάρι της συγκάλυψης και αποποίησης ευθυνών!
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι μαθητές, τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, με την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φλεβάρη απέδειξαν ότι τηρούν την υπόσχεση που έδωσαν πριν δυο χρόνια, ότι δεν θα αφήσουν να ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη!
Καθημερινά ο λαός είναι μπροστά σε νέα ‘’Τέμπη’’ και αυτό δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξει η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη για τους λίγους και τη φτώχεια για τους πολλούς.
Αν δεν αλλάξει η πολιτική του ‘’κόστους – οφέλους’’ στις μεταφορές, στην υγεία, στην παιδεία, στην πολιτική προστασία, στην εργασία, σε κάθε τομέα της ζωής μας.
Αυτό μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να το αλλάξει, για να σώσει τη ζωή του, για να μπορέσει να ζήσει σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής μας!
Την Τετάρτη στις 5 του Μάρτη, που γίνεται στη Βουλή συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά τον αγώνα, να δυναμώσουμε την απαίτηση για την τιμωρία όλων των υπεύθυνων, νυν και πρώην, για το έγκλημα στα τρένα, με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 5 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Ελένη Καρυά
Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Κρανιάς
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)
Η οργή του λαού έγινε δύναμη ελπίδας για τη συνέχεια του αγώνα!
Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 6.30μμ - Όλοι στο συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία.
Χαιρετίζουμε το πάνω από ένα εκατομμύριο λαού που βρέθηκε στους δρόμους στις 28 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα! Συγκλόνισαν την Καρδίτσα οι δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, αγροτών αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση!
Το έγκλημα αυτό έχει ιστορία. Ο αγώνας στο δρόμο έγραψε τη δική του ιστορία!
Η απεργία μας είχε τεράστια επιτυχία, είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα για να κατακτήσουμε το οξυγόνο που μας στερούν, μέχρι τη δικαίωση. Μαζικά απέργησαν οι γιατροί των δημόσιων δομών υγείας του νομού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης και της Ομοσπονδίας μας. Ειδικά στο νοσοκομείο Καρδίτσας η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία ξεπέρασε το 80%, με τα περισσότερα τμήματα να δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας.
Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει το λαό,
να επιβάλει το δίκιο του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Η οργάνωση της απεργίας και των συγκεντρώσεων από τα σωματεία των εργαζομένων, τους συλλόγους των αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων, τα συμβούλια των μαθητών και των φοιτητών ήταν ο όρος και η προϋπόθεση για τη γενική απεργία και την παλλαϊκή κινητοποίηση που συντάραξε την Καρδίτσα και όλη τη χώρα.
Απαίτηση των εκατοντάδων χιλιάδων που διαδηλώσαμε οργανωμένα και με αποφασιστικότητα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πληρώσουν όσοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Να σταματήσουμε να ζούμε σε μία απέραντη κοιλάδα των Τεμπών.
Με το σύνθημα που βροντοφώναξαν χιλιάδες λαού:
«Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»
Βάλαμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.
Με το σύνθημα από χιλιάδες φωνές μαθητών και φοιτητών που έσεισε την πόλη:
«Να λέει ένα παιδί δεν έχω οξυγόνο, αυτό είναι που κάνει το κράτος το κράτος δολοφόνο»
Βάλαμε στο κάδρο τον πραγματικό ένοχο
Με το σύνθημα που ακούστηκε πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά:
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
Βάλαμε στο στόχαστρο μας το πραγματικό δίλημμα που διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής μας.
Πρέπει Η ΖΩΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ για να βρούμε εμείς και οι νεκροί μας τη δικαίωση.
Όσο ισχυρός και αν θέλει να φαίνεται ο αντίπαλος, ο αγώνας του λαού με οργάνωση, μαζικότητα και ξεκάθαρο στόχο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που γεννάει Τέμπη για την ζωή μας
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες Οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, στα συναφή επαγγέλματα που συμμετείχαν στην απεργία καθολικά.
Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής όλοι οι χώροι δουλειάς ήταν κλειστοί.
Οι οικοδόμοι μαζί με τις οικογένειές τους, μαζί με τα παιδιά τους, δίπλα στους απεργούς όλων των κλάδων και βγήκαν στους δρόμους. Η πλατεία και οι δρόμοι της Καρδίτσας πλημμύρισαν από κόσμο.Βροντοφώναξαν ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί», ότι στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης.
Με τις ζωές μας, με το μέλλον που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, για μια ζωή χωρίς τις αιτίες που γεννούν τα καθημερινά Τέμπη που σμπαραλιάζουν τα όνειρά τους.
Ο λαός μίλησε και τρόμαξε όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα του κέρδους εις βάρος των αναγκών και της ζωής των πολλών. Φοβούνται τον λαό στους δρόμους του αγώνα, με τα συνδικάτα του πρωταγωνιστή των εξελίξεωνΤο εργατικό λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει τις αντεργατικές ράγες του συστήματος των κερδών και των Τεμπών.
Το λαϊκό μήνυμα της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη είναι σαφές:
Κλιμάκωση του αγώνα.
Μέχρι το τέλος, απέναντι στην πολιτική και το σύστημα που εγκληματούν απέναντι στην ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.
Όταν ο λαός βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, μεγαλούργησε.
Οι στιγμές που ζούμε, με την καθολική κινητοποίηση του λαού είναι συγκλονιστικές. Με πείσμα, αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη ορμή, οργανωμένα και μαζικά στα συνδικάτα μας μπορεί οι μέρες να γίνουν συναρπαστικές.
Οξυγόνο είναι ο αγώνας μας για να κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα!
Όλοι την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 6:30μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στο νέο συλλαλητήριο για συνέχεια της πάλης, για να έρθει η πραγματική δικαίωση των 57 θυμάτων, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος.
Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) χαιρετίζει τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της Καρδίτσας την Παρασκευή 28 Φλεβάρη.
Οι γυναίκες, εργαζόμενες απεργοί, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, νέες κοπέλες που συσπειρωμενες πίσω από το πανό του Συλλόγου Γυναικών αναμετρήθηκαν με την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ανθρώπινη ζωή.
Με τις σημαίες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος ξεδιπλωμενες, με τη δύναμη που έδωσε ο μαζικός αγώνας ακολούθησαν την μεγαλειώδη πορεία!
Δώσαμε υπόσχεση στους 57 νεκρούς και στους γονείς, εμείς οι μανάδες να «γίνουμε φωνή» όλων των νεκρών παιδιών, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για να υπάρξει δικαίωση και ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης.
Υπεύθυνοι για το έγκλημα είναι η πολιτική της ΕΕ, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.
Ένοχος είναι η πολιτική που βάζει τις ανθρώπινες ζωές στο ζύγι του κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και του κόστους για το κράτος.
Υποσχεθήκαμε ότι έφτασε η ώρα η οργή μας να γίνει απόφαση οργάνωσης και πάλης ενάντια στους ένοχους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική που μας στερεί το οξυγόνο! Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και δεν αλλοιώνεται: Ο οργανωμένος λαός μιλάει.
Απέναντι στα κέρδη τους διαλέγουμε τη ζωή!
Συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, μέρα που γίνεται η συζήτηση στη Βουλή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα και συνεχίζονται.
Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες κόσμου που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση, 2 χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.
Ήταν μια μεγαλειώδης πορεία, αφού χαρακτηριστικό είναι πως ενώ η κεφαλή της πορείας έφτασε στον σταθμό, τα τελευταία μπλοκ δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα από την πλατεία!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, στις μεγάλες αλυσίδες που έσπασαν τον φόβο και δεν υποχώρησαν μπροστά στης απειλές της εργοδοσίας αλλά έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία. Πάνω από 250 πόλεις πλημμυρισμένες από κόσμο στις απεργιακές συγκεντρώσεις, απαίτησαν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.
Διεκδικώντας να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε ένα έγκλημα διαχρονικό, προδιαγεγραμμένο. Διεκδικώντας δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μαζικές μεταφορές.Στον δρόμο του αγώνα κρίνεται το δίκιο!
Ο λαός οργανωμένα έδειξε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στα κόμματα του σάπιου συστήματος, τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς που το υπηρετούν.
Το μήνυμα είναι εκκωφαντικό. Τέρμα πια στην πολιτική που έχει μετατρέψει τις ζωές μας σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών. Καμία ανοχή, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί.
Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά. Ο λαός έχει τη δύναμη να ανατρέψει το σύστημα το οποίο σκοτώνει για το κέρδος.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο αγώνας αυτός έχει συνέχεια, άλλωστε οι σημερινές συγκλονιστικές συγκεντρώσεις έδωσαν υπόσχεση για συνέχεια της πάλης, για να έρθει η πραγματική δικαίωση των 57 θυμάτων, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος.
Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, μέρα που γίνεται η συζήτηση στη Βουλή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Να φωνάξουμε πάλι δυνατά ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους που δεν υπολογίζει τις ζωές μας!
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/3-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 6.30μμ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Οι γιγάντιες απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη που βούλιαξαν όλες τις πόλεις και τις πλατείες της χώρας απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι ο λαός μπορεί να βγει μαζικά στους δρόμους, και όταν το κάνει έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί προβλήματα στο σύστημα και στην κυβέρνηση, να ξεπερνάει την όποια καταστολή και τρομοκρατία.
Στην Καρδίτσα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, ήταν τεράστια η συμμετοχή στην απεργία, πολλά σχολεία έκλεισαν. Δώσαμε στους μαθητές μας το σπουδαιότερο μάθημα, αυτό της διεκδίκησης και του αγώνα για το δίκιο!
Είναι επίσης φανερό:
πίσω από την οργή και τον θυμό για το έγκλημα στα Τέμπη, υπάρχει ταυτόχρονα και η οργή και ο θυμός για την πολλαπλή αδικία, εκμετάλλευση και καταπίεση που βιώνει ο λαός στο σύνολό του. Για αυτό πρέπει να παλέψουμε ο αγώνας αυτός ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Για να αποκτήσει προοπτική και δυνατότητα νίκης. Απέναντί μας έχουμε πολιτικές που δολοφονούν και οδηγούν σε εγκλήματα.
Και αυτή η πολιτική του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων, της απόσυρσης του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του συνεχίζεται και εντείνεται, συντρίβοντας τα λαϊκά δικαιώματα. Η χώρα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας γίνονται επιβάτες σε ένα τρένο που οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη βαρβαρότητα. Και είναι αυτή η εγκληματική πολιτική που πρέπει να μπει στο στόχαστρο.
Βγαίνουμε στους δρόμους όχι απλά για να διαμαρτυρηθούμε αλλά για να διεκδικήσουμε, για να αλλάξει η ζωή μας! Για να αναμετρηθούμε με τις πολιτικές που διαλύουν τα δικαιώματα και τη ζωή μας.Το μήνυμα της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη είναι σαφές: Κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην πολιτική και το σύστημα που εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας. Όταν ο λαός βρέθηκε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, μεγαλούργησε.
Οι στιγμές που ζήσαμε, με την καθολική κινητοποίηση είναι συγκλονιστικές. Με πείσμα, αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη ορμή, οργανωμένα και μαζικά μπορούν οι μέρες να γίνουν συναρπαστικές! Συνεχίζουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.
Η μόρφωση και οι ανάγκες των μαθητών μας δεν είναι κόστος, δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά!Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει τον λαό, να επιβάλει το δίκιο του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική! Οξυγόνο είναι ο αγώνας μας για να κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ: ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ, ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ & ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 05/3/2025 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι αντιμετωπίζοντας τις ποινικές τους ευθύνες:
- Οι κυβερνήσεις, υπηρέτες των «μνημονιακών υποχρεώσεων» που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας με ιδιωτικοποιήσεις και οδήγησαν τον λαό στον θάνατο.
- Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της Hellenic Train, που κερδοσκοπεί σπέρνοντας θάνατο.
Αποκλειστικά δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, με εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, ενιαιοποίηση και λειτουργία του υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο για την εξυπηρέτηση και την κάλυψη όλων των περιοχών της χώρας. Έξω η Hellenic Train και συνολικά η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές.
Να σταματήσουν οι ποινικοποιήσεις των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών υπαλλήλων και των απεργιών τους. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Είναι και δικά μας αιτήματα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (Παράρτημα Λάρισας)
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΥΝΑΜΗ
Η απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 28/02, αποτελεί τη μεγαλύτερη εργατική και λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών!
Σε πάνω από 250 πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φούσκωσε η λαοθάλασσα της οργής και της απαίτησης.
Η συμμετοχή στη γενική απεργία ήταν καθολική.
Εκατομμύρια λαού διαδήλωσαν οργανωμένα και με αποφασιστικότητα. Οι εικόνες στους δρόμους της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας είναι ανεπανάληπτες.
Το μήνυμα είναι εκκωφαντικό: «Τέρμα πια στην πολιτική που έχει μετατρέψει τις ζωές μας σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών. Καμία ανοχή, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.»
Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά. Ο λαός έχει τη δύναμη να ανατρέψει το σύστημα το οποίο σκοτώνει για το κέρδος. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά οργανώνουμε την πάλη μας για την επόμενη μέρα. Με πιο γερό και μαζικό σωματείο, στήριγμα του κάθε εργαζόμενου σε κάθε χώρο δουλείας.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου δίνουμε συνέχεια. Την ημέρα που συζητιέται στη Βουλή, προ ημερησίας, το έγκλημα στα Τέμπη, σε συντονισμό με άλλα σωματεία-Εργατικά κέντρα-φορείς των πόλεων μας προχωράμε σε συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.
Καλούμε όλα τα μέλη μας, εργαζόμενους μηχανικούς-τεχνικούς από κάθε χώρο σουλειάς, οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά, διεκδικητικά, να διατρανώσουμε το όρκο που από την πρώτη στιγμή δώσαμε.
“Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί.
ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Στα Τρίκαλα: Στις 7 μ.μ., στην πλ. Ρήγα Φεραίου
Στη Καρδίτσα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Στο Βόλο, την Πέμπτη 6 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ, στην πλ. Ελευθερίας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να επιβάλει το δίκιο του!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των Κέντρων Υγείας για τη μεγάλη απεργιακή συμμετοχή τους στις 28 Φλεβάρη και τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καρδίτσας και των Σοφάδων.
Ενώσαμε τη φωνή μας με τους συγγενείς των θυμάτων για να μην θρηνήσουμε ξανά, κανέναν άνθρωπο στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι οι συνάδελφοι στα Κέντρα υγείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου μας, να απεργήσουνκαι να αγωνιστούμε μαζικά και οργανωμένα με άλλα σωματεία και φορείς, με όλο το λαό ενάντια στην πολιτική που γεννάει καθημερινά νέα ¨Τέμπη¨, παντού.
Η πρωτοφανής απεργιακή συμμετοχή των τελευταίων δεκαετιώνδείχνει ότι και οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν τρομοκρατούνται και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, απεργούν, διεκδικούν μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για τα δικαιώματα τους και τους ασθενείς τους για να μην γίνει και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μια απέραντη κοιλάδα των ¨Τεμπών¨.
Ο αγώνας συνεχίζεται, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το σύστημα το οποίο θυσιάζει ταπάντα για το κέρδος.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που θα έχει επίκεντρο της δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 6:30 μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φορείς , ημέρα που γίνεται συζήτηση στη Βουλή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.
Η Πρόεδρος
Μπούτα Πόπη
Η γραμματέας
Μωραΐτη Σέβη